Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was fajny pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego, kto go nie lubi chyba nie ma takich ludzi.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5662
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35696
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 105
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5662
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 952
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35696
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 105
Składniki
Gotowe ciasto pociąć na paski dowolnej grubości.
Na każdy pasek posmarować cienką warstwę powideł lub kto co woli ( może być cynamon z cukrem, masą krówka itp. ).
Zawijać dwa boki równocześnie do środka.
Wyjdzie gotowe pawie oczko lub jak kto woli ślimaczek, cycuszki
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Dla ozdoby można posypać czarnuszką.
Wstawić do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 - 30 minut w zależności od piekarnika.
Fajne ciastka dla dzieci i nie tylko. Dla większej ilości wystarczy zwiększyć ilość produktów.