Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka na inny sposób.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22144
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 154
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 344
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 471
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22144
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 154
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 344
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 471
Składniki
Wykonanie ciasta: Do miski wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia i masło. Wyrobić ręką ciasto, gdy nie będzie grudek dodać żółtka i cukier waniliowy. Jeszcze raz wyrobić, ciasto powinno być sypkie. Wykonanie masy jabłkowej: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać dwie łyżki cynamonu i wymieszać. Wykonanie piany i składanie placka: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i suchy budyń, dokładnie wymieszać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ¾ ciasta, ubić delikatnie dłonią. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową, następnie ubitą pianę a na wierzch wysypać resztę ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny. SMACZNEGO.