Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hej Kochani ???? Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne kruche ciasteczka z dżemem, które bardzo często pojawiały się na stole świątecznym i z tym są kojarzone przeze mnie. Jedliście? Lubicie?
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44438
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 33
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44438
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 33
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wkładam do miski i zagniatam ciasto. Blat kuchenny posypuję mąką i rozwałkowuje na około 3-4mm. Wycinam foremką do ciasteczek 16 sztuk z wyciętą gwiazdką w środku i 16 ze środkiem.
Wycięte ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w 180 stopniach przez około 13 minut.
Wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie składamy ciasteczka, na formę bez wyciętego środka nakładamy podgrzany dżem i przykrywamy formą z wyciętą gwiazdką. Na koniec posypujemy pudrem. Smacznego!