Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hej Kochani ???? Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne kruche ciasteczka z dżemem, które bardzo często pojawiały się na stole świątecznym i z tym są kojarzone przeze mnie. Jedliście? Lubicie?
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3511
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 53
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3098
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 187
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 143
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3511
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 53
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3098
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 187
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 143
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wkładam do miski i zagniatam ciasto. Blat kuchenny posypuję mąką i rozwałkowuje na około 3-4mm. Wycinam foremką do ciasteczek 16 sztuk z wyciętą gwiazdką w środku i 16 ze środkiem.
Wycięte ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w 180 stopniach przez około 13 minut.
Wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie składamy ciasteczka, na formę bez wyciętego środka nakładamy podgrzany dżem i przykrywamy formą z wyciętą gwiazdką. Na koniec posypujemy pudrem. Smacznego!