Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hej Kochani ???? Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne kruche ciasteczka z dżemem, które bardzo często pojawiały się na stole świątecznym i z tym są kojarzone przeze mnie. Jedliście? Lubicie?
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31307
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31307
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wkładam do miski i zagniatam ciasto. Blat kuchenny posypuję mąką i rozwałkowuje na około 3-4mm. Wycinam foremką do ciasteczek 16 sztuk z wyciętą gwiazdką w środku i 16 ze środkiem.
Wycięte ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w 180 stopniach przez około 13 minut.
Wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie składamy ciasteczka, na formę bez wyciętego środka nakładamy podgrzany dżem i przykrywamy formą z wyciętą gwiazdką. Na koniec posypujemy pudrem. Smacznego!