Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i orzeźwiająca pianka na puszystym biszkopcie. Ciasto idealne na letnie upały.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4152
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 631
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17341
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3224
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 191
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4152
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 631
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17341
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3224
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 191
Składniki
4 opakowania galaretki rozpuszczam w 1 litrze gorącej wody i odstawiam do ostygnięcia i lekkiego stężenia.
Jaja z cukrem miksuje na gładką masę. Wciąż miksując dodaję oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia. Ciasto wlewam do wysmarowanej masłem tortownicy i piekę ok. 20 min. w temperaturze 180 st. C.
Śmietanę ubijam i łączę z lekko zgęstniałą, ale wciąż jeszcze płynną galaretką. Masę wylewam na wystudzony biszkopt i wkładam do lodówki. Powinna być gotowa po ok. 20 -30 minutach.
Pozostałe opakowania galaretki rozpuszczam w 0,75 l gorącej wody i studzę. Jeśli masa śmietanowo-galaretkowa już stężała układam na niej odsączone owoce i zalewam wystudzoną galaretką. Wkładam do lodówki.