Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto z rabarbarem. Delikatne, słodko-kwaśne. Polecam
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10439
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4264
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 996
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7914
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 236
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10439
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4264
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 996
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7914
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 236
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 211
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Masło pokrój w kostkę. Z mąki, żółtek, masła, proszku do pieczenia i cukru pudru zagnieć ciasto. Podziel na dwie części (60% i 40%). Każdą z części zawiń w folię spożywczą. Zamróź przez min. pół godziny. Blaszkę o wymiarach 26x20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Większą część ciasta zetrzyj na tarce. Wysyp na blaszkę. Ciasto podpiecz w 190 stopniach C przez ok. 15 minut. Odstaw i wystudź. Białka ubij na sztywno, dodaj pod koniec cukier i cukier waniliowy. Cały czas ubijaj. Powoli wsypuj proszek budyniowy. Cały czas ucieraj. Wlewaj olej. Połącz wszystkie składniki. Na ciasto wyłóż ubitą pianę, wyrównaj. Wyłóż pokrojony rabarbar. Na wierzch zetrzyj resztę ciasta. Piecz w 190 stopniach C przez ok. 40 minut.