Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny, bardzo łatwy w przygotowaniu a'la sernik
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 38
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 576
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 100
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 38
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 576
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 100
Składniki
2 galaretki rozpuścić w 2 szkl. wody, odstawic do wystygnięcia. Brzoskwinie pokroic w średnią kostkę. Dno tortownicy (śr. 21-22cm) wyłozyć papierem do pieczenia, ułożyć przy sobie biszkopty lub herbatniki. Gdy galaretki zaczną tężeć należy zmiksować je do uzyskania puchatej pianki. Dodać jogurt i cukier puder do smaku, Wszystko zmiksować do połączenia składników (uwaga! trzeba działać szybko, bo pianka szybko tężeje). Połowę masy wylać na ciastka, ułożyć brzoskwinie i przykryć resztą pianki, wyrównać. Wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl. wody, wystudzić i wylać na wierzch pianki. Schłodzić kilka godzin.
Smacznego :-)