Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepłe jabłka, chrupiący wafelek i beza.
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 34
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 825
Babka ziemniaczana (kartoflak) jest to potrawa pochodząca ze wschodnich kresó...
Odsłon: 34
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 825
Składniki
Jabłka umyć i przekroić na pół. Wydrążyć gniazda nasienne. Śmietanę wymieszać z pokrojonym wafelkiem ( kawałek zostawić do dekoracji). Napełnić jabłka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w nagrzanym piekarniku około 30- 40min. w temperaturze 180°C. Białko ubić na sztywno, dodać cukier puder. Bezę przełożyć do szprycy i udekorować nią połówki jabłek. Zapiec przed kolejne 10 min. aż beza będzie rumiana. Posypać resztą pokrojonego wafelka. Podawać od razu na ciepło.