Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepłe jabłka, chrupiący wafelek i beza.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1854
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8409
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 784
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254131
Polecam.
Odsłon: 1511
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1854
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8409
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 784
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254131
Polecam.
Odsłon: 1511
Składniki
Jabłka umyć i przekroić na pół. Wydrążyć gniazda nasienne. Śmietanę wymieszać z pokrojonym wafelkiem ( kawałek zostawić do dekoracji). Napełnić jabłka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w nagrzanym piekarniku około 30- 40min. w temperaturze 180°C. Białko ubić na sztywno, dodać cukier puder. Bezę przełożyć do szprycy i udekorować nią połówki jabłek. Zapiec przed kolejne 10 min. aż beza będzie rumiana. Posypać resztą pokrojonego wafelka. Podawać od razu na ciepło.