Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 139
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31318
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 419
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 139
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31318
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 419
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i startą na drobnej tarce czekoladą. . Wymieszać i upiec biszkopt na formie 25/36 do 20 minut w 180 stopniach. Warstwa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Zalać je wodą i gotować pięć minut. Nadmiar soku odcedzić. Budynie ugotować na mleku wraz z cukrem gorące zmieszać z jabłkami i wyłożyć na biszkopt .
Masa śmietanowa: Śmietanki ubić na sztywno i wlać do nich tężejące galaretki rozpuszczone we wrzątku. Zmiksować i wyłożyć na jabłka i potrzepać wiórkami czekoladowymi.