Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i miękkie pierniczki polecam
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 49
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 49
Składniki
Margarynę roztapiam i odstawiam do ostudzenia ,miód gdy jest gesty rozpuszczam w kąpieli w gorącej wodzie lub na 1 minutę do mikrofali.
Do miski daje mąkę z soda ,cukrem kakao i przyprawa do piernika ,wbijam jajka dodaje ostudzony miód i margarynę zagniatam ciasto .Następnie biorę kawałek ciasta rozwałkowuje na stolnicy cienki placek i wycinam foremkami dowolne kształty pierniczków .
Blachę wykładam papierem do pieczenia lekko smaruje olejem i układam ciasteczka tak by sie nie dotykały bo urosną podczas pieczenia. Piekę 15 minut w nagrzanym piekarniku w 180 na środkowej półce bez termo obiegu. Tak do całkowitego wykorzystania ciasta .
Ostudzone ciasteczka ozdabiam lukrem przygotowanym z cukru pudru soku z cytryny i wody.
Konsystencja lukru powinna być gęsta ale płynna gdy chcemy mieć kolorowy lukier dzielimy na części i do każdej dajemy inny barwik umieszczam lukier w rękawach cukierniczych na dole obcinam by była mała dziurka by lukier wypływał dowolnie ozdabiam pierniczki smacznego