Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 598
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18544
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 104
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 72
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 598
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18544
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 104
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 72
Składniki
Miód, cukier, masło łączymy i podgrzewamy aż do zagotowania. Studzimy. Dodajemy stopniowo mąkę i ucieramy, jajka i cały czas kręcimy. Dodajemy również sodę rozpuszczoną wcześniej w mleku i przyprawę do piernika. Wyrobione ciasto zawijamy w ściereczkę i składamy w chłodnym miejscu . Takie ciasto powinno leżakować nawet kilka tygodni , a minimum tydzień. Ciasto dzielimy na kawałki i rozwałkowujemy na placki . Z placków wykrawamy najróżniejsze wzory. Mogą być zwykłe kółeczka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 10-15 min w piekarniku 180 stopni . Czas pieczenia zależy od grubości ciasta. Z białka i cukru pudru robimy lukier. Barwniki dodajemy zależnie od potrzeby. Po wystudzeniu pierniczki pięknie dekorujemy lukrem i cukierkami. Smacznego.