Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6611
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2126
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6611
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2126
 
         
         
                Składniki
Ucieramy na gładką masę jajka z cukrem. Dodajemy do tego olej i dżem, całość miksujemy.
W osobnej misce mieszamy ze sobą mąkę pszenną, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, kakao oraz przyprawę do piernika. Wsypujemy to stopniowo do miski z wcześniej przygotowaną masą, cały czas miksując. Gdy masa będzie jednolita, wylewamy ją na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 stopni.