Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326757
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12130
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17023
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326757
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12130
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17023
Składniki
1. Piekarnik nagrzać do 170 stopni C . 2. Formę keksową posmarować tłuszczem i wysypać mąką. 3. W garnku na małym ogniu roztopić masło, dodać cukier i wymieszać. 4. Po przestudzeniu przelać do miski. 5. Dodać miód, powidła śliwkowe/dżem i przyprawy oraz kakao. 6. Dodać sodę mleko i jajka. 7. Wszystko wymieszać. 8. Dodawać stopniowo mąkę i mieszać tak aby nie było w niej grudek mąki. Ja lubię mocno korzenny piernik oraz wilgotny dlatego czasem dodaję więcej powideł i przypraw. 9. Piec około 50 minut. Można zrobić także polewę czekoladową z roztopionej czekolady.