Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze nazywam go ''Super'' gdyż na prawdę taki jest. Pod względem smakowym i łatwością przygotowania. Piernik jest wilgotny, pachnący i odpowiednio słodki. Im starszy, tym lepszy. Jednak nie do przesady z tym ''starszy''. Nigdy nie poleży po upieczeniu zbyt długo. Pierniki mają to do siebie, że odpowiednio przechowywane, zachowują smak i świeżość nawet przez dwa tygodnie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 832
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 832
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem, masłem i miodem. Dodać pozostałe składniki, czyli przyprawę do piernika, mleko, wodę, przesianą mąkę ze sodą i kakao. Białka ubić na sztywno i połączyć delikatnie z ciastem. Na końcu wsypać wypłukane i odsączone rodzynki. Piec w 170* - 60 minut. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika. Po upływie godziny można sprawdzić za pomocą drewnianego patyczka czy jest już upieczone. Smacznego.