Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczny i pachnący
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 211
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 112
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 236
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2195
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 94
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 211
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 112
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 236
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2195
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 94
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 66
Składniki
Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej i odstawić do ostygnięcia.Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę .Dodać żółtka,miód i czekoladę.Następnie mąkę,proszek do pieczenia i przyprawę korzenną.Połączyć wszystko z pianą z białek.Przełożyć ciasto do prostokątnej foremki(12/33) Wstawić do nagrzanego piekarnika (180) na 45-50 minut.
Dla urozmaicenia oblewam piernik czekoladą i posypuję migdałami...
SMACZNEGO