Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczny i pachnący
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 789
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2825
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 940
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1683
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 789
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2825
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 940
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1683
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Składniki
Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej i odstawić do ostygnięcia.Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę .Dodać żółtka,miód i czekoladę.Następnie mąkę,proszek do pieczenia i przyprawę korzenną.Połączyć wszystko z pianą z białek.Przełożyć ciasto do prostokątnej foremki(12/33) Wstawić do nagrzanego piekarnika (180) na 45-50 minut.
Dla urozmaicenia oblewam piernik czekoladą i posypuję migdałami...
SMACZNEGO