Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodzenia bez piernika. Już czas nastawić ciasto, które powinno leżakować ok 4- 5 tygodni.
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10808
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 350
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 192
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10808
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 350
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 192
Składniki
Miód, cukier i masło przełożyć do garnka z grubym dnem. Podgrzewać i mieszać, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do zagotowania. Wystudzić.
Dodawać stopniowo mąkę pomieszaną z przyprawą do piernika i mieszać. Dodawać po jednym jajku i wlać mleko z sodą.
Najlepiej wyrobić drewnianą łyżką.
Przełożyć do miseczki albo garnka. Garnek zawinąć w ściereczkę i wstawić do lodówki lub spiżarni.
Po 4-5 tygodniach przystąpić do robienia piernika lub małych pierniczków.
Słodkich Świąt :)