Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodzenia bez piernika. Już czas nastawić ciasto, które powinno leżakować ok 4- 5 tygodni.
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 150
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 3128
Szybka w przygotowaniu pizza na kukurydzianeym spodzie. U nas dodatki klasycz...
Odsłon: 70
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 150
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 3128
Szybka w przygotowaniu pizza na kukurydzianeym spodzie. U nas dodatki klasycz...
Odsłon: 70
Składniki
Miód, cukier i masło przełożyć do garnka z grubym dnem. Podgrzewać i mieszać, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do zagotowania. Wystudzić.
Dodawać stopniowo mąkę pomieszaną z przyprawą do piernika i mieszać. Dodawać po jednym jajku i wlać mleko z sodą.
Najlepiej wyrobić drewnianą łyżką.
Przełożyć do miseczki albo garnka. Garnek zawinąć w ściereczkę i wstawić do lodówki lub spiżarni.
Po 4-5 tygodniach przystąpić do robienia piernika lub małych pierniczków.
Słodkich Świąt :)