Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne dyniowe. Wilgotne, mięciutkie, pyszne.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19826
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 476
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242713
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19826
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 476
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242713
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem do białości.
Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po łyżce puree z dyni.
Dodać olej i mąkę przesianą z proszkiem, sodą i przyprawą do piernika. Długo nie miksować.
Dodać migdały w słupkach i żurawinę. Wymieszać. Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 50 min, do suchego patyczka.
Ciasto wystudzić na kratce. Polać polewą czekoladową i posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
Polewa czekoladowa W rondelku rozpuścić masło z dodatkiem wody, cukru i kakao. Podrzewać i mieszać do uzyskania lśniącej masy.