Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne dyniowe. Wilgotne, mięciutkie, pyszne.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem do białości.
Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po łyżce puree z dyni.
Dodać olej i mąkę przesianą z proszkiem, sodą i przyprawą do piernika. Długo nie miksować.
Dodać migdały w słupkach i żurawinę. Wymieszać. Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 50 min, do suchego patyczka.
Ciasto wystudzić na kratce. Polać polewą czekoladową i posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
Polewa czekoladowa W rondelku rozpuścić masło z dodatkiem wody, cukru i kakao. Podrzewać i mieszać do uzyskania lśniącej masy.