Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne dyniowe. Wilgotne, mięciutkie, pyszne.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 839
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101497
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6000
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 839
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101497
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6000
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem do białości.
Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po łyżce puree z dyni.
Dodać olej i mąkę przesianą z proszkiem, sodą i przyprawą do piernika. Długo nie miksować.
Dodać migdały w słupkach i żurawinę. Wymieszać. Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 50 min, do suchego patyczka.
Ciasto wystudzić na kratce. Polać polewą czekoladową i posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
Polewa czekoladowa W rondelku rozpuścić masło z dodatkiem wody, cukru i kakao. Podrzewać i mieszać do uzyskania lśniącej masy.