Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję mniej kaloryczną wersję piernika. Dodatek marchewki nie jest wyczuwalny. Ciasto jest mięciutkie i pyszne, a do tego łatwe w przygotowaniu. Serdecznie polecam.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31051
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3691
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5956
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31051
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3691
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5956
Składniki
Dwie keksówki o wymiarach 20x10 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masło, miód, przyprawę do piernika i kakao rozpuścić w garnuszku na małym ogniu. Wystudzić. Jajka ubić ze szczyptą soli i cukrem do białości. Następnie przesiać do nich mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Delikatnie ją wmieszać. Następnie dodać marchewkę startą na tarce o drobnych oczkach. Wlać wystudzone masło wraz z pozostałymi składnikami. Znów całość delikatnie wymieszać. Przelać masę równo do dwóch keksówek. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 50-55 minut. Sprawdzić patyczkiem czy piernik się upiekł. Po całkowitym wystudzeniu polać polewą. Aby ją uzyskać połamać czekoladę. Włożyć do garnuszka z mlekiem i mieszając poczekać aż się rozpuści na małym gazie. Na koniec piernik obsypać posypką.