Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczne świąteczne ciasto bez mleka i cukru. Marchewka, kakao i cynamon. Tylko kilka składników, tanio i smacznie.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2729
Polecam.
Odsłon: 1284
Polecam.
Odsłon: 387
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 504
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2729
Polecam.
Odsłon: 1284
Polecam.
Odsłon: 387
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 504
Składniki
Do miski dodajemy olej i jajka. Mieszamy.
W oddzielnym naczyniu mieszamy mąkę, ksylitol, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i kakao. Suche składniki łączymy z mokrymi. Dodajemy startą marchew i suszone owoce. Mieszamy do połączenia się składników.
Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez godzinę w 180 stopniach bez termoobiegu.
Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!