Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 148
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 366
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 412
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 148
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 366
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 412
Składniki
W niedużym rondlu zagotowujemy miód i cukier. Dodajemy masło, przyprawę do piernika, , kakao, mieszamy i studzimy.
Masę przekładamy do miski, dodajemy po kolei mleko, żółtka, mąkę i sodę.Dodajemy bakalie..Białka ubijamy i na koniec delikatnie mieszamy z masą.
Ciasto przekładamy do foremki / 24X30 /. Pieczemy ok. 50 min. w temp.180*C Wczesniej sprawdzamy , czy ciasto jest upieczone. Studzimy i dekorujemy, polewa czekoladową , lukrem , cukrem pudrem.Mozna też przeciąć piernik i przełożyć powidłami śliwkowymi.