Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 179
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 535
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 634
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 942
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 179
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 535
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 634
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 942
Składniki
W niedużym rondlu zagotowujemy miód i cukier. Dodajemy masło, przyprawę do piernika, , kakao, mieszamy i studzimy.
Masę przekładamy do miski, dodajemy po kolei mleko, żółtka, mąkę i sodę.Dodajemy bakalie..Białka ubijamy i na koniec delikatnie mieszamy z masą.
Ciasto przekładamy do foremki / 24X30 /. Pieczemy ok. 50 min. w temp.180*C Wczesniej sprawdzamy , czy ciasto jest upieczone. Studzimy i dekorujemy, polewa czekoladową , lukrem , cukrem pudrem.Mozna też przeciąć piernik i przełożyć powidłami śliwkowymi.