Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny piernik w zdrowszym wydaniu - można jeść go bezkarnie ;) Miękki, pachnący przyprawą korzenną, bardzo smaczny.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4415
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11992
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6825
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4415
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11992
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6825
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
Bakalie rozdrobnić i przełożyć do miski. Dodać wszystkie sypnie składniki, wymieszać. Dodać jajka, olej i wodę (na początek 1,5 szklanki, by ciasto nie było za rzadkie, w razie potrzeby dolać wodę). Całość wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Piec w 180stopniach 35-45 minut do suchego potyczka. Ciasto kroić po wystudzeniu.