Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny piernik w zdrowszym wydaniu - można jeść go bezkarnie ;) Miękki, pachnący przyprawą korzenną, bardzo smaczny.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 123
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 123
Składniki
Bakalie rozdrobnić i przełożyć do miski. Dodać wszystkie sypnie składniki, wymieszać. Dodać jajka, olej i wodę (na początek 1,5 szklanki, by ciasto nie było za rzadkie, w razie potrzeby dolać wodę). Całość wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Piec w 180stopniach 35-45 minut do suchego potyczka. Ciasto kroić po wystudzeniu.