Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny piernik w zdrowszym wydaniu - można jeść go bezkarnie ;) Miękki, pachnący przyprawą korzenną, bardzo smaczny.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6418
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 114
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 864
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2223
Królowa grilla :)
Odsłon: 1631
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6418
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 114
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 864
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2223
Królowa grilla :)
Odsłon: 1631
Składniki
Bakalie rozdrobnić i przełożyć do miski. Dodać wszystkie sypnie składniki, wymieszać. Dodać jajka, olej i wodę (na początek 1,5 szklanki, by ciasto nie było za rzadkie, w razie potrzeby dolać wodę). Całość wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Piec w 180stopniach 35-45 minut do suchego potyczka. Ciasto kroić po wystudzeniu.