Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet laik kulinarny, poradzi sobie z jego przygotowaniem. A warto, piernik jest pyszny, idealny. Aromatyczny i wilgotny, długo zachowuje świeżość.
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1293
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 968
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 27
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1293
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 968
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 27
Składniki
Banany obierać ze skórki, pokroić w plastry, a następnie rozgnieć porządnie widelcem. Dodać do nich miód, olej i jajka, po czym miksować. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Suche składniki dodać do mokrych w kilku porcjach - po każdej dokładnie zmiksować. Na koniec dodać bakalie i wymieszać. Ciasto przełożyć do długiej formy keksowej - moja miała 30 cm długości i 11 szerokości, i piec w 180 stopniach przez około godzinę - do suchego patyczka. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepła polewą. Udekorować według uznania.