Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka z mocnym aromatem piernikowym i chrupiącymi orzechami. Idealne na imprezy rodzinne i święta.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 94
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 212
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 207
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 94
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 212
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 207
Składniki
Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Dzielimy się ja 2 części i 1/3 mrozimy, a resztę schładzamy 10 minut w lodówce, najlepiej owinięte w folię spożywczą.
Po wyjęciu rozwałkujemy na placek. Formę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na spód placek. Nakłuwamy go delikatnie widelcem.
Orzechy wrzucamy do rondelka z rozpuszczonym masłem i słodzikiem/cukrem, chwilę smażymy. Ostudzone wykładamy na ciasto.
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i odciskamy z soku, mieszamy z cynamonem i wykładamy na orzechy.
Białka ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i wykładamy na jabłka.
Zmrożone ciasto ścieramy na tarce o grubych oczkach od razu posypując ciasto. Pieczemy ok. 60 min 180 stopni.