Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki piernikowe są expressowe do zrobienia. Z bakaliami, czekoladą i kandyzowanymi wiśniami są przepyszne i mogą być ozdobą świątecznego stołu.
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 11
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 27
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 11
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 27
Składniki
Miód rozpuścić, wymieszać z przyprawą do pierników i masłem, ostudzić. Zimny miód połączyć z żółtkami.
Mąki wymieszać z kakao i sodą, wlać masę miodową, wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować na posypanej mąką desce.
Wylepić przygotowane foremki. Nakłuć widelcem i ułożyć na blaszce. Piecz około 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Do upieczonych, zimnych babeczek wsypać orzechy i skórkę pomarańczową.
Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej, napełnić babeczki. Ozdobić płatkami migdałowymi i kandyzowanymi wiśniami.