Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki piernikowe są expressowe do zrobienia. Z bakaliami, czekoladą i kandyzowanymi wiśniami są przepyszne i mogą być ozdobą świątecznego stołu.
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 58
Przepisów na placki z cukinii jest milion… ten wyróżnia się tym, że jest na j...
Odsłon: 87
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 6329
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 58
Przepisów na placki z cukinii jest milion… ten wyróżnia się tym, że jest na j...
Odsłon: 87
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 6329
Składniki
Miód rozpuścić, wymieszać z przyprawą do pierników i masłem, ostudzić. Zimny miód połączyć z żółtkami.
Mąki wymieszać z kakao i sodą, wlać masę miodową, wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować na posypanej mąką desce.
Wylepić przygotowane foremki. Nakłuć widelcem i ułożyć na blaszce. Piecz około 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Do upieczonych, zimnych babeczek wsypać orzechy i skórkę pomarańczową.
Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej, napełnić babeczki. Ozdobić płatkami migdałowymi i kandyzowanymi wiśniami.