Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowe ciasto o smaku piernika z kawowym kremem mascarpone. Bardzo proste do wykonania, nie potrzeba nawet miksera....
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 421
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 764
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 421
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 764
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, wsypać proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do piernika. Następnie dodać olej i jajka, wymieszać do połączenia składników. Wrzucić tartą dynię, wymieszać.
Blachę o wymiarach 22x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Piec około 30 minut w temperaturze 175 stopni (do suchego patyczka). Wystudzić.
Powstałą podczas pieczenia "górkę" ściąć ostrym nożem, pokruszyć.
Serek mascarpone wymieszać z proszkiem cappuccino. Dodać mleko skondensowane, ponownie wymieszać.
Wierzch ciasta posmarować kremem, posypać pokruszonym ciastem.