Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowe ciasto o smaku piernika z kawowym kremem mascarpone. Bardzo proste do wykonania, nie potrzeba nawet miksera....
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 426
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11161
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3910
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1351
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 426
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11161
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3910
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1351
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, wsypać proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do piernika. Następnie dodać olej i jajka, wymieszać do połączenia składników. Wrzucić tartą dynię, wymieszać.
Blachę o wymiarach 22x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Piec około 30 minut w temperaturze 175 stopni (do suchego patyczka). Wystudzić.
Powstałą podczas pieczenia "górkę" ściąć ostrym nożem, pokruszyć.
Serek mascarpone wymieszać z proszkiem cappuccino. Dodać mleko skondensowane, ponownie wymieszać.
Wierzch ciasta posmarować kremem, posypać pokruszonym ciastem.