Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowe ciasto o smaku piernika z kawowym kremem mascarpone. Bardzo proste do wykonania, nie potrzeba nawet miksera....
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 871
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1041
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2082
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 871
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1041
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2082
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, wsypać proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do piernika. Następnie dodać olej i jajka, wymieszać do połączenia składników. Wrzucić tartą dynię, wymieszać.
Blachę o wymiarach 22x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Piec około 30 minut w temperaturze 175 stopni (do suchego patyczka). Wystudzić.
Powstałą podczas pieczenia "górkę" ściąć ostrym nożem, pokruszyć.
Serek mascarpone wymieszać z proszkiem cappuccino. Dodać mleko skondensowane, ponownie wymieszać.
Wierzch ciasta posmarować kremem, posypać pokruszonym ciastem.