Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pischinger – torcik z wafli przekładanych masą czekoladowo-orzechową. U mnie masą z mleka w proszku, całość posypana zmielonymi prażonymi pestkami dyni.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12860
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4601
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12860
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4601
Składniki
W saganku rozpuścić i lekko zagotować, masło, cukier, kakao i mleko. Zdjąć z ognia lekko przestudzić, dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masą smarujemy naprzemiennie wafle. Całość można owinąć folią aluminiową, obciążyć i wstawić do lodówki, aby masa stężała. Po schłodzeniu wierz posypać zmielonymi pestkami dyniowymi, i pokroić według uznania.