Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pischinger – torcik z wafli przekładanych masą czekoladowo-orzechową. U mnie masą z mleka w proszku, całość posypana zmielonymi prażonymi pestkami dyni.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29720
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19372
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1024
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29720
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19372
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1024
Składniki
W saganku rozpuścić i lekko zagotować, masło, cukier, kakao i mleko. Zdjąć z ognia lekko przestudzić, dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masą smarujemy naprzemiennie wafle. Całość można owinąć folią aluminiową, obciążyć i wstawić do lodówki, aby masa stężała. Po schłodzeniu wierz posypać zmielonymi pestkami dyniowymi, i pokroić według uznania.