Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pischinger – torcik z wafli przekładanych masą czekoladowo-orzechową. U mnie masą z mleka w proszku, całość posypana zmielonymi prażonymi pestkami dyni.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 63
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4383
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 224
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 63
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4383
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 224
Składniki
W saganku rozpuścić i lekko zagotować, masło, cukier, kakao i mleko. Zdjąć z ognia lekko przestudzić, dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masą smarujemy naprzemiennie wafle. Całość można owinąć folią aluminiową, obciążyć i wstawić do lodówki, aby masa stężała. Po schłodzeniu wierz posypać zmielonymi pestkami dyniowymi, i pokroić według uznania.