Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pischinger – torcik z wafli przekładanych masą czekoladowo-orzechową. U mnie masą z mleka w proszku, całość posypana zmielonymi prażonymi pestkami dyni.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
W saganku rozpuścić i lekko zagotować, masło, cukier, kakao i mleko. Zdjąć z ognia lekko przestudzić, dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masą smarujemy naprzemiennie wafle. Całość można owinąć folią aluminiową, obciążyć i wstawić do lodówki, aby masa stężała. Po schłodzeniu wierz posypać zmielonymi pestkami dyniowymi, i pokroić według uznania.