Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny, szybki i prosty w przygotowaniu placek bananowy na mące orkiszowej ze świeżymi figami. To delikatne i puszyste ciasto z dodatkiem orzechów włoskich i rodzynek stanowi pożywny, dodający dobrej energii deser. Placek nie zawiera białego cukru.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1365
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4238
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1365
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4238
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy do nich roztopione masło. Mąkę mieszamy z sodą, proszkiem do pieczenia, wiórkami kokosowymi, cynamonem i szczyptą soli. Jajka ubijamy z erytrytolem za pomocą miksera, a następnie dodajemy do nich suche składniki. Kolejno dodajemy banany z masłem i mieszamy ciasto łyżką lub szpatułką. Na koniec do ciasta dodajemy rodzynki oraz posiekane orzechy włoskie i ponownie mieszamy.
Figi myjemy, osuszamy, odkrajamy ogonki i dzielimy każdy owoc na pół. Okrągłą blaszkę o średnicy 25 cm smarujemy masłem, oprószamy delikatnie bułką tartą i wlewamy do niej przygotowaną masę. Na wierzchu układamy przekrojone na pół figi.
Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C (grzanie góra - dół) i pieczemy około 40 minut (do suchego patyczka).
Do ciasta możemy dodać także inne ulubione bakalie, orzechy i ziarna.
:))