Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na niedzielne popołudnie z kremem i galaretką jaką mam pod ręką
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
białka jaj oddzielić od żółtek
do białek dodać szczyptę soli i ubijać mikserem na sztywno wsypując po trochę cukier,następnie żółtka jaj ubijać dalej po ok. 5 min. dodać olej chwilę ubijać a następnie wlać mocno ciepłą wodę ubijać aż masa będzie gęsta i w miarę sztywna
do masy wsypywać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia ,lekko wymieszać,wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,piec w 170 stopniach ok 1/2 godz/ja zawsze patrzę żeby ciasto miało złoty kolor i lekko odchodziło od brzegu /
Wystudzone ciasto przekroić 2 razy i przełożyć 1 gotowym kremem czekoladowym/ja posmarowałam jeszcze dżemem z czarnych porzeczek/przykryć 2 częścią ciasta
wierzch posmarować pozostałą częścią kremu wyłożyć kawałki ananasa zalać tężejącą galaretką