Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne, ucierane ciasto czekoladowe z kokosowym nadzieniem ala bounty. Ciasto bardzo proste, szybkie, a przy tym fajnie wygląda.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4072
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 150
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 102
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4072
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 150
Składniki
Kokos, cukier puder, mąkę ziemniaczaną i śmietanę kremówkę dajemy do miski. Dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Margarynę, cukier i żółtka ucieramy.
Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, śmietanę, kakao i wszystko dokładnie mieszamy mikserem.
Na końcu dodajemy pianę ubita z białek, którą łączymy z masą.
Na blaszkę (u mnie 23x28cm) wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy połowę ciasta. Wyrównujemy je na blaszce i na nie nakładamy nadzienie kokosowe.
Nadzienie delikatnie rozprowadzamy po cieście i przykrywamy je pozostałym ciastem.
Gotowe ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy przez około 40-45 minut.
Ciasto sprawdzamy patyczkiem jeśli patyczek jest suchy to ciasto jest upieczone. Upieczone ciasto studzimy na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd