Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pyszne, ucierane ciasto czekoladowe z kokosowym nadzieniem ala bounty. Ciasto bardzo proste, szybkie, a przy tym fajnie wygląda.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11361
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13538
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5313
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11361
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13538
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5313
Składniki
Kokos, cukier puder, mąkę ziemniaczaną i śmietanę kremówkę dajemy do miski. Dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Margarynę, cukier i żółtka ucieramy.
Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, śmietanę, kakao i wszystko dokładnie mieszamy mikserem.
Na końcu dodajemy pianę ubita z białek, którą łączymy z masą.
Na blaszkę (u mnie 23x28cm) wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy połowę ciasta. Wyrównujemy je na blaszce i na nie nakładamy nadzienie kokosowe.
Nadzienie delikatnie rozprowadzamy po cieście i przykrywamy je pozostałym ciastem.
Gotowe ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy przez około 40-45 minut.
Ciasto sprawdzamy patyczkiem jeśli patyczek jest suchy to ciasto jest upieczone. Upieczone ciasto studzimy na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd