Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 82
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 216
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 98
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 159
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 82
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 216
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 98
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 159
Składniki
Do rondelka wlać 150 ml wody, dodać czekoladę i margarynę. Na małym ogniu wszystko roztopić często mieszając.
Do miski wsypać mąkę, proszek i cukier. Wlać wystudzoną masę czekoladową.Dokładnie wymieszać mikserem. Dodać śmietanę.
Na koniec dodać ubite jajka. Wymieszać mikserem na małych obrotach.
Wlać do formy (30x20) wyłożonej pergaminem. Piec ok.40 min 190 st.
Do rondelka wlać 6 łyżek wody, czekoladę deserową i mleczną, margarynę. Dodać śmietanę. Roztopić na małym ogniu.
Wystudzoną polewę nałożyć na ciasto. Wstawić do lodówki.