Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny do herbatki.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 53
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 517
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 53
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 517
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Składniki
Wykonanie: Pół szklanki ciepłego mleka wymieszać z drożdżami, dwoma łyżkami mąki i cukru. Po czym odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać resztę mąki, jajko, szczyptę soli i resztę mleka. Wyrobić ciasto i ponownie odstawić w ciepłe do wyrośnięcia.
Śmietanę wymieszać z budyniem, serkiem, jajkami ubitymi z cukrem. Ciasto wyłożyć na przygotowaną blachę, wyciągnąć brzegi i jeszcze na chwilę odłożyć w ciepłe miejsce aby ciasto jeszcze trochę wyrosło, po czym nałożyć obrane i starte jabłka. Na warstwę jabłkową wylać krem budyniowy. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.