Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny do herbatki.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5370
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47821
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165681
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5370
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47821
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165681
Składniki
Wykonanie: Pół szklanki ciepłego mleka wymieszać z drożdżami, dwoma łyżkami mąki i cukru. Po czym odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać resztę mąki, jajko, szczyptę soli i resztę mleka. Wyrobić ciasto i ponownie odstawić w ciepłe do wyrośnięcia.
Śmietanę wymieszać z budyniem, serkiem, jajkami ubitymi z cukrem. Ciasto wyłożyć na przygotowaną blachę, wyciągnąć brzegi i jeszcze na chwilę odłożyć w ciepłe miejsce aby ciasto jeszcze trochę wyrosło, po czym nałożyć obrane i starte jabłka. Na warstwę jabłkową wylać krem budyniowy. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.