Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny do herbatki.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 264
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 139
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 374
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1537
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 264
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 139
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 374
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1537
Składniki
Wykonanie: Pół szklanki ciepłego mleka wymieszać z drożdżami, dwoma łyżkami mąki i cukru. Po czym odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać resztę mąki, jajko, szczyptę soli i resztę mleka. Wyrobić ciasto i ponownie odstawić w ciepłe do wyrośnięcia.
Śmietanę wymieszać z budyniem, serkiem, jajkami ubitymi z cukrem. Ciasto wyłożyć na przygotowaną blachę, wyciągnąć brzegi i jeszcze na chwilę odłożyć w ciepłe miejsce aby ciasto jeszcze trochę wyrosło, po czym nałożyć obrane i starte jabłka. Na warstwę jabłkową wylać krem budyniowy. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.