Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię świeżego ananasa, z puszki też, ale jest trochę za słodki jak dla mnie, więc postanowiłam sprawdzić, jak smakuje w cieście w połączeniu z kokosem. Smakuje, bardzo. :)
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 326
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1263
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13408
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 326
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1263
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13408
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Miękkie masło zmiksować z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i solą. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą maślaną. Ciasto rozłożyć równomiernie w formie.
Ananasa odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Rozłożyć na cieście. Wiórki kokosowe wymieszać z cukrem i posypać nimi ciasto. Kawałki masła porozkładać na wiórkach.
Piec ok. 20-25 minut. Po upieczeniu ostudzić. I smacznego!