Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię świeżego ananasa, z puszki też, ale jest trochę za słodki jak dla mnie, więc postanowiłam sprawdzić, jak smakuje w cieście w połączeniu z kokosem. Smakuje, bardzo. :)
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 69
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 197
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 95
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 158
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 69
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 197
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 95
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 158
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Miękkie masło zmiksować z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i solą. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą maślaną. Ciasto rozłożyć równomiernie w formie.
Ananasa odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Rozłożyć na cieście. Wiórki kokosowe wymieszać z cukrem i posypać nimi ciasto. Kawałki masła porozkładać na wiórkach.
Piec ok. 20-25 minut. Po upieczeniu ostudzić. I smacznego!