Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas powrócić do pieczenia placków korzennych.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 560
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 560
Składniki
Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, wlać miód, rozpuszczone masło i żółtka dobrze utarte z cukrem.
Drożdże wymieszać z 1 łyżeczka cukru, połączyć z mąką, przyprawą do piernika i wymieszać dokładnie ręką. Odłożyć w ciepłe miejsce do podrośnięcia a w między czasie ubić na sztywno pianę, po czym delikatnie połączyć z ciastem.
Przelać do przygotowanej formy.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 35 minut. Przechowywać w zamkniętym pojemniku.