Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas powrócić do pieczenia placków korzennych.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47845
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165705
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47845
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165705
Składniki
Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, wlać miód, rozpuszczone masło i żółtka dobrze utarte z cukrem.
Drożdże wymieszać z 1 łyżeczka cukru, połączyć z mąką, przyprawą do piernika i wymieszać dokładnie ręką. Odłożyć w ciepłe miejsce do podrośnięcia a w między czasie ubić na sztywno pianę, po czym delikatnie połączyć z ciastem.
Przelać do przygotowanej formy.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 35 minut. Przechowywać w zamkniętym pojemniku.