Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek królewski inaczej nazywany Pleśniak to pyszne tradycyjne kruche ciasto z bezą i dżemem z czarnej porzeczki, idealne na każdą okazję i święta pięknie prezentuje się na stole.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem dodaj żółtka, margarynę i śmietaną , zagnieść ciasto. Podziel na 3 części, 1 większą i 2 mniejsze. Do jednej mniejszej dodaj kakao i zagnieść ciasto. Większą część rozwałkuj i wyłóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 26 x35 i nakuj widelcem. Dwie pozostałe części włóż do zamrażarki. Piekarnik rozgrzej do 180st.i wstaw ciasto podpiecz około 15 minut, wyjmij i rozsmaruj dżem z czarnej porzeczki na dżem zetrzyj na tarce o grubych oczkach ciemne ciasto. Białka ubij z cukrem na sztywno dodaj kisiel, wyłóż na ciemne ciasto. Na wierzch zetrzyj jasne ciasto z zamrażarki.
Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz wierzch posypać cukrem pudrem.