Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z marchewki i orzechów włoskich. Przepisu dostałam od mojej synowej. Ciasto wyszło bardzo smaczne i na pewno często będę wracać do tego przepisu.
blaszka, tarka, mikser, miska,
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2890
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 79
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1392
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12538
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2890
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 79
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1392
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12538
Składniki
Jajka ubijamy razem z cukrem na jednolitą puszystą masę. Następnie dodajemy startą na tarce (drobne oczka )marchewkę i dokładnie mieszamy. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz z cynamonem dodajemy do masy. Całość łączymy z rozpuszczonym i wystudzonym masłem. Na samym końcu do masy dodajemy posiekane na kawałki orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę wysmarowaną i wysypaną bułką tartą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 40 - 50 minut. Upieczone jeszcze ciepłe ciasto smarujemy przestudzoną polewą. Polewa ; Masło rozpuszczamy razem z serkiem, miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę.