Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z marchewki i orzechów włoskich. Przepisu dostałam od mojej synowej. Ciasto wyszło bardzo smaczne i na pewno często będę wracać do tego przepisu.
blaszka, tarka, mikser, miska,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113028
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 388
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 719
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 552
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113028
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 388
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 719
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 552
Składniki
Jajka ubijamy razem z cukrem na jednolitą puszystą masę. Następnie dodajemy startą na tarce (drobne oczka )marchewkę i dokładnie mieszamy. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz z cynamonem dodajemy do masy. Całość łączymy z rozpuszczonym i wystudzonym masłem. Na samym końcu do masy dodajemy posiekane na kawałki orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę wysmarowaną i wysypaną bułką tartą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 40 - 50 minut. Upieczone jeszcze ciepłe ciasto smarujemy przestudzoną polewą. Polewa ; Masło rozpuszczamy razem z serkiem, miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę.