Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z marchewki i orzechów włoskich. Przepisu dostałam od mojej synowej. Ciasto wyszło bardzo smaczne i na pewno często będę wracać do tego przepisu.
blaszka, tarka, mikser, miska,
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 147
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 683
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4473
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 147
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 683
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4473
Składniki
Jajka ubijamy razem z cukrem na jednolitą puszystą masę. Następnie dodajemy startą na tarce (drobne oczka )marchewkę i dokładnie mieszamy. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz z cynamonem dodajemy do masy. Całość łączymy z rozpuszczonym i wystudzonym masłem. Na samym końcu do masy dodajemy posiekane na kawałki orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę wysmarowaną i wysypaną bułką tartą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 40 - 50 minut. Upieczone jeszcze ciepłe ciasto smarujemy przestudzoną polewą. Polewa ; Masło rozpuszczamy razem z serkiem, miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę.