Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto jogurtowe z czereśniami posypane płatkami migdałowymi. Właściwie nie ma łatwiejszego do upieczenia ciasta z owocami i posypką jak to – jogurtowe, rózgą mieszane. Wystarczy wrzucić do miski wszystkie składniki, połączyć łyżką lub rózgą i gotowe! Owoce możemy też użyć do niego takie jakie lubimy lub akurat mamy pod ręką, czyli rabarbar, truskawki, czereśnie, wiśnie, itd. . Z migdałami i aromatem migdałowym jest wyjątkowo smaczne.
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 157
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3220
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 28
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3500
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 615
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 157
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3220
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 28
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3500
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 615
Składniki
Blaszka 28x18 cm lub 24x24 cm wyłożona na dnie i po bokach papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzany do temperatury 180 °C. Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej.
Do dużej miski wrzucamy mokre składniki (jajka, jogurt, cukier, cukier wanilinowy, aromat migdałowy i olej, mieszamy do połączenia składników. Do nich przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy łyżką lub rózgą tylko do połączenia składników.
Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy i układamy na wierzchu owoce, lekko je wciskamy w ciasto, następnie posypujemy owoce płatkami migdałowymi i wstawiamy ciasto do piekarnika.
Pieczemy w temp. 180 °C ok. 50 min. (do suchego patyczka), na funkcji góra – dół, bez termoobiegu. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia.
Placek migdałowy z czereśniami, rózgą mieszany gotowy!