Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek owocowy na dużą blachę przygotujesz dla dużej liczby gości albo swoich bliskich na cały weekend. Możesz użyć do niego dowolnych owoców.
Wymiary blachy: 35x25 cm
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17673
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1784
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15338
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5643
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9073
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17673
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1784
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15338
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5643
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9073
Składniki
Jajka i masło powinny mieć temperaturę pokojową. Obydwa cukry i masło przełóż do dużej miski i miksuj na puszystą masę. Dodawaj po jednym jajku, dalej ucieraj. Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przełóż do miski, zmiksuj krótko do połączenia składników.
Formę wysmaruj tłuszczem albo wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż ciasto i wyrównaj szpatułką. Umyj i osusz owoce. Dodaj na wierzch ciasta. Przygotuj kruszonkę z podanych składników, krótko zagniatając. Wysyp na wierzch. Włóż ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 30 minut.