Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek owocowy na dużą blachę przygotujesz dla dużej liczby gości albo swoich bliskich na cały weekend. Możesz użyć do niego dowolnych owoców.
Wymiary blachy: 35x25 cm
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 842
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 241
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 112
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 842
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 241
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 112
Składniki
Jajka i masło powinny mieć temperaturę pokojową. Obydwa cukry i masło przełóż do dużej miski i miksuj na puszystą masę. Dodawaj po jednym jajku, dalej ucieraj. Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przełóż do miski, zmiksuj krótko do połączenia składników.
Formę wysmaruj tłuszczem albo wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż ciasto i wyrównaj szpatułką. Umyj i osusz owoce. Dodaj na wierzch ciasta. Przygotuj kruszonkę z podanych składników, krótko zagniatając. Wysyp na wierzch. Włóż ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 30 minut.