Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-kwaśne ciasto, idealne do popołudniowej kawy.
forma 30x40 cm, mikser, miska
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 749
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1546
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6067
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 749
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1546
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6067
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
Składniki
Porzeczki oderwać przy pomocy widelca od gałązek, potem umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Miękkie masło utrzeć z twarogiem, cukrem, cukrem waniliowym i solą. Kolejno dodawać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i zmiksować z pozostałymi składnikami. Ciasto przełożyć do formy.
Śmietanę zmiksować z twarogiem, mlekiem, budyniem i cukrem. Łyżką nakładać na przygotowane ciasto i ostrożnie rozsmarować na całej powierzchni. Posypać porzeczkami.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 35 minut. Smacznego :)