Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam smaczny placek serowo- makowy z dodatkiem brzoskwiń z puszki. Placek prosty w przygotowaniu, bo można wykorzystać gotową masę makową, do której dodamy kilka składników i gotowe. Placek na różne okazje , imprezy no i polecam oczywiście na święta.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1152
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 117
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10611
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1152
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 117
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10611
Składniki
Składniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto dzielimy na dwie części większą i mniejszą. Mniejszą część ciasta zamrażamy, a większą tylko schładzamy w lodówce około 30 minut. Następnie schłodzonym ciastem wykładamy blaszkę o wymiarach 36/ 25 cm. wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy widelcem. Na ciasto rozkładamy masę serową, na masę serową układamy odsączone , pokrojone brzoskwinie z puszki. Na brzoskwinie rozkładamy masę makową, na którą ścieramy na tarce o dużych oczkach zamrożone ciasto. Tak przygotowany placek wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 1 godziny. Po upieczeniu i wystudzeniu placek oprószamy cukrem pudrem. Masa serowa; Mielony twaróg ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami, do masy dodajemy budyń i dokładnie mieszamy.