Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto nadziane kawałkami jabłek oraz różnego rodzaju bakaliami. Mieszankę bakali robimy taką jaką lubimy grunt tylko żeby była tam skórka pomarańczowa, która nadaje ciastu piękny aromat. Ja akurat do swojego ciasta dałam rodzynki, orzechy ziemne i włoskie, pestki dyni i słonecznika, kawałki kokosu (mogą być wiórki), żurawinę.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326201
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16661
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5389
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326201
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16661
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5389
Składniki
Jabłka obieramy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Zasypujemy cukrem, mieszamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie do jabłek dodajemy bakalie.
Mieszamy następnie dodajemy mąkę, jajka, kaszę mannę i proszek do pieczenia.
Dokładnie mieszamy i wylewamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 50 minut. Kiedy ciasto będzie upieczone wówczas studzimy je na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd
;-d