Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto nadziane kawałkami jabłek oraz różnego rodzaju bakaliami. Mieszankę bakali robimy taką jaką lubimy grunt tylko żeby była tam skórka pomarańczowa, która nadaje ciastu piękny aromat. Ja akurat do swojego ciasta dałam rodzynki, orzechy ziemne i włoskie, pestki dyni i słonecznika, kawałki kokosu (mogą być wiórki), żurawinę.
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 288
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 50
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 515
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76011
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 288
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 50
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 515
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76011
Składniki
Jabłka obieramy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Zasypujemy cukrem, mieszamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie do jabłek dodajemy bakalie.
Mieszamy następnie dodajemy mąkę, jajka, kaszę mannę i proszek do pieczenia.
Dokładnie mieszamy i wylewamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 50 minut. Kiedy ciasto będzie upieczone wówczas studzimy je na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd
;-d