Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu ciasto, które uda się każdemu. Wystarczy odrobina czasu, kilka prostych składników i gotowe! Wypróbujcie ten przepis, a nie pożałujecie.
mikser, blaszka
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 601
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 434
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1543
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 601
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 434
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1543
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Kawałki jabłek przesypujemy do miski. Dodajemy do nich cukier, bakalie i cynamon. Wszystko razem mieszamy.
Do drugiej miski wbijamy jajka i ubijamy je przez 2-3 minuty. Do ubitych jajek wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą - wszystko razem miksujemy.
Do wyrobionego ciasta przesypujemy owoce. Składniki łączymy przy użyciu łyżki.
Prostokątną blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy do formy. Równamy powierzchnie ciasta. Placek pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 40 minut.