Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu ciasto, które uda się każdemu. Wystarczy odrobina czasu, kilka prostych składników i gotowe! Wypróbujcie ten przepis, a nie pożałujecie.
mikser, blaszka
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 166
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 270
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 166
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 270
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Kawałki jabłek przesypujemy do miski. Dodajemy do nich cukier, bakalie i cynamon. Wszystko razem mieszamy.
Do drugiej miski wbijamy jajka i ubijamy je przez 2-3 minuty. Do ubitych jajek wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą - wszystko razem miksujemy.
Do wyrobionego ciasta przesypujemy owoce. Składniki łączymy przy użyciu łyżki.
Prostokątną blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy do formy. Równamy powierzchnie ciasta. Placek pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 40 minut.