Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek z czereśniami to doskonały pomysł na weekendowy odpoczynek lub popołudniowe słodkości do kawy. Ucierane ciasto ma maślany smak, a kruszonka stanowi świetny słodki dodatek.
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 216
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 216
Składniki
Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Ubij je na puszystą masę wraz z cukrem. Dodawaj po jednym jajku, cały czas ucierając. Następnie wsyp mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. Zmiksuj krótko produkty sypkie z wcześniej przygotowaną masą maślano-jajeczną.
Tortownicę wysmaruj masłem, a następnie obsyp odrobiną mąki lub bułką tartą. Wylej ciasto.
Czereśnie umyj, osusz, a następnie pozbądź się pestek. Ułóż na cieście. Składniki na kruszonkę, czyli mąkę, cukier i masło połącz energicznie. Posyp owoce.
Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 45-50 minut.