Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek z czereśniami to doskonały pomysł na weekendowy odpoczynek lub popołudniowe słodkości do kawy. Ucierane ciasto ma maślany smak, a kruszonka stanowi świetny słodki dodatek.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23038
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 996
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23038
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 996
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Ubij je na puszystą masę wraz z cukrem. Dodawaj po jednym jajku, cały czas ucierając. Następnie wsyp mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. Zmiksuj krótko produkty sypkie z wcześniej przygotowaną masą maślano-jajeczną.
Tortownicę wysmaruj masłem, a następnie obsyp odrobiną mąki lub bułką tartą. Wylej ciasto.
Czereśnie umyj, osusz, a następnie pozbądź się pestek. Ułóż na cieście. Składniki na kruszonkę, czyli mąkę, cukier i masło połącz energicznie. Posyp owoce.
Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 45-50 minut.