Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek z czereśniami to doskonały pomysł na weekendowy odpoczynek lub popołudniowe słodkości do kawy. Ucierane ciasto ma maślany smak, a kruszonka stanowi świetny słodki dodatek.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 284
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3068
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 284
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3068
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Ubij je na puszystą masę wraz z cukrem. Dodawaj po jednym jajku, cały czas ucierając. Następnie wsyp mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. Zmiksuj krótko produkty sypkie z wcześniej przygotowaną masą maślano-jajeczną.
Tortownicę wysmaruj masłem, a następnie obsyp odrobiną mąki lub bułką tartą. Wylej ciasto.
Czereśnie umyj, osusz, a następnie pozbądź się pestek. Ułóż na cieście. Składniki na kruszonkę, czyli mąkę, cukier i masło połącz energicznie. Posyp owoce.
Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 45-50 minut.