Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek z czereśniami to doskonały pomysł na weekendowy odpoczynek lub popołudniowe słodkości do kawy. Ucierane ciasto ma maślany smak, a kruszonka stanowi świetny słodki dodatek.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6664
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4580
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327065
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6664
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4580
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327065
Składniki
Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Ubij je na puszystą masę wraz z cukrem. Dodawaj po jednym jajku, cały czas ucierając. Następnie wsyp mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. Zmiksuj krótko produkty sypkie z wcześniej przygotowaną masą maślano-jajeczną.
Tortownicę wysmaruj masłem, a następnie obsyp odrobiną mąki lub bułką tartą. Wylej ciasto.
Czereśnie umyj, osusz, a następnie pozbądź się pestek. Ułóż na cieście. Składniki na kruszonkę, czyli mąkę, cukier i masło połącz energicznie. Posyp owoce.
Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 45-50 minut.