Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek z malinami to proste i szybkie ciasto coś podobnego jak sypana szarlotka. Moja rodzinka to ciasto uwielbia.
tortownica, papier do pieczenia, miska, nóż, drewniana łyżka,
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Wszystkie suche składniki wsypać do jednej miski i wymieszać. Spód tortownicy o średnicy 26 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wsypać 1/3 części mieszanki, rozprowadzić po całym dnie tortownicy. Na mieszankę poukładać maliny, na maliny znowu część mieszanki, na mieszankę poukładać plastry dobrze schłodzonego masła 1/2 kostki. Na masło poukładać ponownie maliny, na maliny pozostałą mieszankę i plastry masła 1/2 kostki. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Po upieczeniu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.
Placek gotowy do podania.