Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 33
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 142
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 79
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 33
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 142
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 79
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 151
Składniki
Biszkopt ciemny: ubić białka, utrwalić cukrem, dodać żółtka ubijać , dodać mąkę , kakao, proszek , lekko wymieszać wlać do foremki i piec. Biszkopt jasny: ubić białka, utrwalić cukrem, dodać żółtka ubijać , dodać mąkę , proszek , lekko wymieszać wlać do foremki i piec.
Krem: z mleka, cukru i mąki ugotować budyń, utrzeć masło dodawać zimny budyń , utrzeć do białości. Podzielić masę na trzy części.
Galaretki agrestowe rozpuścić w 3,5 szklanki wody , i dwie pomarańczowe w 3,5 szklanki wody.
Na jasny biszkopt dać jasną część masy, na masę dać wykrojone literatką kółka z ciemnego biszkoptu, dookoła kółek poukładać winogrona i to zalać zieloną krzepnącą galaretką, wstawić do lodówki niech zastygnie,na winogrona zalane galaretką rozsmarować drugą część masy, na masę położyć ciemny placek z wykrojonymi dziurkami , do każdej dziurki dać połówkę brzoskwini, przekrojonym do dołu, na to dać trzecią część masy, na masę rozłożyć odsączone mandarynki i zalac je krzepnącą galaretką pomarańczową.