Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto do kawusi,smak mojego dzieciństwa,mama robiła go w sezonie rabarbarowym:)Delikatne z kwaśnym smakiem rabarbaru:)Wszystkim smakuje:)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1815
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8377
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 760
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253540
Polecam.
Odsłon: 1466
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1815
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8377
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 760
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253540
Polecam.
Odsłon: 1466
Składniki
Margarynę rozetrzeć do białości -dodawać cukier puder(przez sitko przesiewać,nie będzie grudek),stopniowo dodawać.Dodać po jednym jajku,najlepiej wsypywać do jajka troszkę mąki,to się nie zważy.Dodać resztę mąki,zapach lub cukier waniliowy i proszek do pieczenia,śmietanę lub mleko.Ciasto ma być lejące.
Brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto.Rabarbar obrać,pokroić drobno i posypać cukrem kryształem i odstawić na 15 minut.Rabarbar układać na cieście.Porcja na dużą brytfannę.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku(150 stop.C) trochę więcej niż godzinę.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.