Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto do kawusi,smak mojego dzieciństwa,mama robiła go w sezonie rabarbarowym:)Delikatne z kwaśnym smakiem rabarbaru:)Wszystkim smakuje:)
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2216
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 407
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 821
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17324
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2216
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 407
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 821
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17324
Składniki
Margarynę rozetrzeć do białości -dodawać cukier puder(przez sitko przesiewać,nie będzie grudek),stopniowo dodawać.Dodać po jednym jajku,najlepiej wsypywać do jajka troszkę mąki,to się nie zważy.Dodać resztę mąki,zapach lub cukier waniliowy i proszek do pieczenia,śmietanę lub mleko.Ciasto ma być lejące.
Brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto.Rabarbar obrać,pokroić drobno i posypać cukrem kryształem i odstawić na 15 minut.Rabarbar układać na cieście.Porcja na dużą brytfannę.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku(150 stop.C) trochę więcej niż godzinę.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.