Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszysty placek z rabarbarem. Przygotowany na jogurcie naturalnym wychodzi lekki i wilgotny w środku. Sam proces przygotowania ciasta jest bardzo prosty - wystarczy połączyć wszystkie składniki w misce. Upieczony placek z rabarbarem możecie udekorować cukrem pudrem lub gęstym lukrem.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Uwaga: wszystkie składniki przed przystąpieniem do pracy powinny osiągnąć temperaturę pokojową.
Rabarbar opłucz pod bieżącą wodą, obierz i pokrój na kawałki wielkości około 1 cm.
Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną, następnie wsyp cukier i dodaj płynne produkty: jogurt naturalny, jajka oraz olej.
Składniki zmiksuj na gładką, jednolitą masę.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy.
Na górę ciasta wysyp kawałki rabarbaru.
Placek z rabarbarem na jogurcie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 45 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika. Pozostaw do ostygnięcia.
Przed podaniem rabarbarowe ciasto możesz udekorować cukrem pudrem lub lukrem.