Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękne ciasto a jakie smaczne polecam gorąco na dzisiejszy dzień!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5616
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34572
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2190
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5616
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34572
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2190
Składniki
Biszkopt ciemny: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao oraz olej i ocet. Mieszamy, wylewamy na blachę 25/36. Pieczemy do 30 minut. Biszkopt jasny: Wykonujemy go tak samo jak biszkopt ciemny. Ser: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami do białości. Ser mielimy dwa razy w maszynce. Dodajemy go porcjami do margaryny. Wsypujemy budyń oraz dwa białka ubite osobno na sztywną pianę. Mieszamy i dajemy na blachę wyścieloną folią lub papierem do pieczenia. Pieczemy około 55 minut. Masa wiśniowa: Galaretki gotujemy na kompocie z wiśni uzupełniamy go wodą tak aby był litr. Gdy galaretki wystygną dodajemy do nich wiśnie. Masa: Masło ucieramy z cukrem i kwaskiem cytrynowym. Dzielimy na 4 części (jedna mała bo lekko na wierzch ma być) Wykonanie ciasta: Biszkopt ciemny-masa-ser-masa-tężejąca galaretka z wiśniami (odczekujemy aż stężeje)- masa- biszkopt jasny- mała ilość masy- polewa