Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na kruchym spodzie z soczystymi wiśniami i kruszonką. Jego przygotowanie zajmie wam dosłownie chwilę. Wystarczy zagnieść wszystkie składniki, dorzucić owoce i upiec. Dodatek cynamonu i odpowiednia ilość owoców sprawi, że zakochacie się w tym smaku. Koniecznie przetestujcie ten przepis u siebie w domu!
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13176
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4191
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43100
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 506
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 401
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 454
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13176
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4191
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43100
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 506
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 401
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 454
Składniki
Składniki na spód ciasta (zimne masło, mąkę, cukier, jajko, cynamon i sodę) przekładamy do miski. Wszystko razem zagniatamy do momentu uzyskania jednolitej masy.
Blaszkę o wymiarach 24x24 cm smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Wyrobione ciasto wykładamy na spód i równamy. Formę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół) i podpiekamy przez około 20 minut.
Wiśnie myjemy, usuwamy pestki, oprószamy mąką.
Składniki na kruszonkę (masło, mąkę cukier i cynamon) mieszamy ze sobą, następnie zagniatamy ciasto i rozcieramy je pomiędzy palcami, tak aby powstały grudki.
Podpieczony spód ciasta wyciągamy z piekarnika, na górę wykładamy wiśnie, całość posypujemy kruszonką. Ciasto ponownie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez kolejne 40-45 minut.