Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta chyba specjalnie nie muszę polecać bo kto z nas nie lubi truskawek z bitą śmietaną na biszkopcie. Jakże klasyczne ciasto troszeczkę może zmodyfikowane przeze mnie, ale w smaku po prostu nieb dla podniebienia. I powiem wam szczerze że to chyba najszybciej znikające ciasto jakie zrobiłam na dużej blaszce.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 22
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2257
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 156
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 22
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2257
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 156
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę. Do masy kolejno dodajemy jajka.
Mąkę z proszkiem do pieczenia porcjami dodajemy do masy.
Na końcu dodajemy mleko. Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 35 minut. Ciasto po upieczeniu odkładamy do wystygnięcia.
Truskawki dokładnie płuczemy i oczyszczamy. Połowę truskawek kroimy w ćwiartki, a resztę na połówki. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym.
Połowę kremu rozsmarowujemy na wystudzonym cieście.
Na śmietanie układamy pokrojone w ćwiartki truskawki. Truskawki smarujemy resztą kremu.
Na krem ponownie nakładamy truskawki pokrojone tym razem w połówki.
Całe ciasto posypujemy zmielonymi pistacjami.
Smacznego !!!
;-)))