Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3873
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34223
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1650
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113656
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3873
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34223
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1650
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113656
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, cukier puder, margarynę i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. Do jednej części dodać kakao. Ciasto włożyć na godzinę do zamrażarki.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć, żeby odparował płyn. Na końcu dodać cukry i wystudzić.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i budyń i jeszcze chwilę ubijać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno zetrzeć na tarce ciemne ciasto. Ciasto posmarować dżemem. Na dżem zetrzeć ciasto jasne. Ułożyć masę jabłkową i piankę. Zetrzeć resztę ciasta jasnego. Piec w temperaturze 150 stopni do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.