Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, cukier puder, margarynę i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. Do jednej części dodać kakao. Ciasto włożyć na godzinę do zamrażarki.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć, żeby odparował płyn. Na końcu dodać cukry i wystudzić.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i budyń i jeszcze chwilę ubijać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno zetrzeć na tarce ciemne ciasto. Ciasto posmarować dżemem. Na dżem zetrzeć ciasto jasne. Ułożyć masę jabłkową i piankę. Zetrzeć resztę ciasta jasnego. Piec w temperaturze 150 stopni do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.