Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 291
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 479
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 55
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 291
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 479
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 55
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 63
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, cukier puder, margarynę i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. Do jednej części dodać kakao. Ciasto włożyć na godzinę do zamrażarki.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć, żeby odparował płyn. Na końcu dodać cukry i wystudzić.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i budyń i jeszcze chwilę ubijać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno zetrzeć na tarce ciemne ciasto. Ciasto posmarować dżemem. Na dżem zetrzeć ciasto jasne. Ułożyć masę jabłkową i piankę. Zetrzeć resztę ciasta jasnego. Piec w temperaturze 150 stopni do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.