Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 626
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 478
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 626
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 478
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 264
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, cukier puder, margarynę i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. Do jednej części dodać kakao. Ciasto włożyć na godzinę do zamrażarki.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć, żeby odparował płyn. Na końcu dodać cukry i wystudzić.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i budyń i jeszcze chwilę ubijać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno zetrzeć na tarce ciemne ciasto. Ciasto posmarować dżemem. Na dżem zetrzeć ciasto jasne. Ułożyć masę jabłkową i piankę. Zetrzeć resztę ciasta jasnego. Piec w temperaturze 150 stopni do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.