Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 102
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 102
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, cukier puder, margarynę i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. Do jednej części dodać kakao. Ciasto włożyć na godzinę do zamrażarki.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć, żeby odparował płyn. Na końcu dodać cukry i wystudzić.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i budyń i jeszcze chwilę ubijać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno zetrzeć na tarce ciemne ciasto. Ciasto posmarować dżemem. Na dżem zetrzeć ciasto jasne. Ułożyć masę jabłkową i piankę. Zetrzeć resztę ciasta jasnego. Piec w temperaturze 150 stopni do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.