Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka zaskoczą wyglądem i smakiem domowników jak i gości. Są bardzo smaczne , kształtem i wyglądem przypominają podgrzybki. Goście i domownicy byli przekonani że to prawdziwe grzybki.
szklanka, foremki do babeczek, mikser, kieliszek, nóż, folia spożywcza,
Polecam.
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 148
Składniki
Składniki na ciasto posiekać nożem , dokładnie zagnieść, zwinąć w folie spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę, po tym czasie wyjąć , ciasto rozwałkować. Szklanką i foremką do babeczek z ciasta wyciąć krążki . Krążkami wyciętymi szklanką oblepić posmarowaną tłuszczem zewnętrzną stronę foremek do babeczek a następnie upiec je w średnio nagrzanym piekarniku na złoty kolor. W krążkach , które wycinaliśmy foremkami wyciąć małym kieliszkiem na środku otwór i również je upiec. Krążków ma być tyle samo jednych i drugich. Następnie z ciasta uformować rulon z którego będą korzonki grzybków. Korzonki zamaczać w białku , następnie końcówka z jednej strony w suchym maku. Również należy je upiec. Krem; Masło utrzeć z cukrem waniliowym i połową cukru na puszystą masę. Z mleka , cukru i mąki pszennej oraz ziemniaczanej ugotować budyń , ostudzony dodawać stopniowo do utartego masła. Polewa czekoladowa; polewę sporządzić rozpuszczając wszystkie składniki w rondelku. Składanie grzybków; Do upieczonych kapeluszy nakładamy kremu , przykładamy krążek z dziurką, a w dziurkę wkładamy korzonek makiem do dołu. Kapelusze polewamy polewą. Grzybki oblane polewą układamy na półmisku i wkładamy do lodówki, aby polewa stwardniała. Smacznego.